Σας αρέσει να αναφωνείτε “ματ” ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε σκάκι; Φανταστείτε πόσο αρέσει στα παιδιά.

Το σκάκι είναι μία σύγχρονη δραστηριότητα για παιδιά που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στην χώρα και στην πόλη μας την Λάρισα.

Παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Ελλήνων για το πνευματικό αυτό άθλημα, λίγοι γνωρίζουμε τις επιτυχίες της χώρας μας, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι τα παράδειγματα της Σταυρούλας Τσολακίδου, η οποία στα 17 της χρόνια έχει ήδη κατακτήσει τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, ο συνομήλικός της Ανδρέας Κελίρης που είναι ο νεότερος Έλληνας Grand Master (του ανώτερου διεθνώς σκακιστή), και κατέκτησε τον τίτλο στην ηλικία των 17. Καθόλου άσχημα για μία χώρα χωρίς μεγάλη παράδοση στο εν λόγω άθλημα, συγκριτικά π.χ. με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

σκακι για παιδιά λαρισα
Ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την μάχη ανάμεσα στα δύο βασίλεια-το λευκό και το μαύρο! Ποιος θα είναι ο νικητής;

Στο ΚΔΑΠ “δημιουργούμε μαζί¨, εισάγουμε ομαλά το παιδί στον πνευματικό αυτό κόσμο μέσα από την διασκέδαση και το παιχνίδι, χωρίς απαιτήσεις και έντονο ανταγωνιστικό πνεύμα. Η πρώϊμη αυτή γνωριμία με το σκακι είναι αρκετή ώστε το παιδί αν το επιθυμεί να εκφράσει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτό το παιχνίδι-άθλημα.