Χθές (10-12-2019) στο ΚΔΑΠ δημιουργούμε Μαζί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέας κ. Δώρας Χαρίση «Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να είναι φαλακρός». Η προσέλευση ήταν μεγάλη καθώς κοντά μας ήταν πολλά παιδιά με τις μητέρες τους.

Η κ. Χαρίση παρουσιάσε το βιβλίο της με τρόπο μαγικό που προσήλωσε το ενδιαφέρον των παιδιών καθώς όλα τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην αφήγηση και περίμεναν με ανυπομονησία το τέλος του παραμυθιού.
Μετά την αφήγηση τα παιδιά κατασκεύασαν κόκκινες καρδιές και πάνω έγραψαν τι τους αρέσει και τι αγαπούν πιο πολύ, με τις οδηγίες της κ. Χαρίση.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Χαρίση που μας τίμησε με την παρουσία της καθώς και όσες μητέρες παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Βιογραφικό: Η Δώρα Χαρίση γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Δημοσιεύει κείμενα οικολογικού ενδιαφέροντος σε τοπικές εφημερίδες. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στο οικολογικό περιοδικό “Το Σέλας μιας άλλης καταχνιάς” που εκδιδόταν στη Λάρισα. Απέσπασε το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό διηγήματος του φυσιολατρικού συνδέσμου Πατρών και το τρίτο βραβείο μυθιστορήματος του Ελληνο-Κυπριακού Συνδέσμου Φιλίας με θέμα την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Συμμετείχε με το ερωτικό ποίημα “Ενοικιάζεται το σπίτι στο Πεύκο”, στο project HOME, για την υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2016. Το ποίημα ανέβηκε στο θέατρο, δραματοποιημένο με χορό και μουσική, από την Ρούλα Καραφέρη, θεατρική και χορευτική παραγωγό. Το 2003 εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων “Έρωτας – Θέρος”. Τα τελευταία χρόνια γράφει παραμύθια για παιδιά και μεγάλους.